Error : (GIF Image, 1x1 pixels) - Solved

How to correct improper display of some websites :
From the last few days I was not able to open many websites (specially web-traffic analysis websites) including statcounter.com on any of my browsers. The pages were completely blank and displaying "(GIF Image, 1x1 pixels)". In case of Statcounter the home page was although displayed but everything was a complete mess, you can see the screen-shot:


So I tried to open the same websites on my laptop, which displayed all the websites properly. 

Finally when I searched for the main differences between the systems, I noticed that I recently upgraded my desktop's antivirus Kaspersky Internet Security to version 8 (2009 ).

Now it was very easy to solve this problem. I immediatley opened the application (KIS ver.8), and disabled 'Web Traffic' option under 'Anti-Malware' protection, and phew......finally I could easily access all those important websites :)

*Update: To avoid this problem in Kaspersky Internet Security (or Anti Virus) 2010 (ver. 9), disable "Anti-Banner" under "My Protection"

ProBlogger - Inspiring Others Realize Their Dreams!

Share this

Related Products

Related Posts

Previous
Next Post »

29 comments

Write comments
Anonymous
December 21, 2008 3:22 PM delete

Thank you very much! I got the same problem!

Reply
avatar
Eileen
February 01, 2009 10:53 AM delete

I had this problem trying to display a cafe rouge voucher. It was fine on my laptop but my pc page was blank with gif image 1 x 1 pixel. Frustrating as I wished to print this page. Using Mozilla firefox so loaded the latest version but still the same. Loaded a java upgrade no change. Turned off the firewall without success. Eventually went into ntl netguard security and found under pop-up blocker there is an ad blocker which was preventing http://www.natmagnewsletters.co.uk/ads/Cafe_rouge_jan09/index.html from opening as it contained 'ads'. Removed that from the ad blocker list and the gif appeared. Printed off ok and looking forward to cafe rouge tonight!

Reply
avatar
February 01, 2009 11:27 AM delete

Good....sometimes these blockers really frustrate us !

Reply
avatar
February 15, 2009 7:14 AM delete

thanks. had the same problem.

now sorted.

very helpful!!

Reply
avatar
Anonymous
March 17, 2009 11:08 AM delete

Thank you so much.

God bless you. :X

Reply
avatar
August 06, 2009 7:33 PM delete

with version 2009 its a little different as I recently discovered myself...

you need to find and switch off anti-banner in the settings, just un-tick the box

Reply
avatar
Political Social Worker
August 24, 2009 10:25 AM delete

Thank you so much for this information!!!  I've spent all morning looking for a "tech support" number for any computer/tech related company I could think of, only to find that there are no phone contact numbers to answer this question!  I thought I was going crazy!  My husband's computer would pull up pages just fine, but mine would just go blank.  I am going to pull up Kaspersky right now and switch my ad blocker setting...

one question though.... will the decrease my security in any way?  I'm a bit paranoid about that sort of stuff!!  Thanks guys!  You've been a huge help!!

Reply
avatar
Divya Sai
August 24, 2009 10:40 AM delete

Don't worry mam, I have been using KIS for more than a year with "web traffic" disabled, and I haven't faced any security problem till now. Make sure you do not disable "file antivirus" and also I would suggest you to use KIS firewall instead of windows firewall (for online security).

Regards
Sai

Reply
avatar
Anonymous
October 30, 2009 4:09 AM delete

thanks i had same thing and it's good now god bless ya

Reply
avatar
Anonymous
February 02, 2010 2:10 PM delete

I Love you all !!!!!!
Thank you sooooooooo much. I nearly threw the computer out of the window but now I'm sorted.

Reply
avatar
Anonymous
March 08, 2010 11:53 AM delete

Rather than disabling what I did is under the Anti-Banner I added the website I was having issues with in the White list. So now I can view the website and not compromise with my Anti virus.

Reply
avatar
Anonymous
June 07, 2010 6:29 AM delete

:)]
There must be another solution !! :((

Reply
avatar
June 15, 2010 11:53 AM delete

I am on KIS 2010. Disabling anti banner doesnt work. Help needed.

Reply
avatar
June 15, 2010 11:56 AM delete

Disabling "Anti Banner" and "Parental Control" should work...jus restart the browser and see if it wrks...

Reply
avatar
Anonymous
June 22, 2010 2:56 PM delete

Guys, you dont need to disable anything in KIS 2010

Follow the instructions, you will be able to browse the page you want by solving the blank displaying and "(GIF Image, 1x1 pixels) error

1. Settings
2. Click Web Anti-Virus
3. Click Settings tab
4. Tick on - Do not scan HTTP traffic from trusted web addresses, click the select tab
5. Add the web address you wanted to access.

Thats all....

Reply
avatar
Anonymous
June 22, 2010 3:10 PM delete

Also if does not work for you in KIS 2010 then follow this instruction

1. click the Online Activity
2. Anti Banner
3. Click settings on white list and add the url that gives you 1x1 error.

It should work. Chill guys.
Pls,do not disable the protections provided by you Internet Security to you.

Reply
avatar
MRA
July 03, 2010 8:06 AM delete

Could be a problem with adblocking extensions (software) or a firewall with content blocking features.

Try to delete the cache and the cookies from site(s) that cause problems:
Tools > Options > Privacy > Cookies: "Show Cookies"
Tools > Options > Advanced > Network > Cache: "Clear Cache Now"

Reply
avatar
Anonymous
July 04, 2010 6:08 PM delete

This really helped me!!! THANK YOU!!!!

Reply
avatar
July 12, 2010 10:39 AM delete

dear my friends i had such a problem like you, but i resolve it easily. please do it like me:
please open the page that your Mozilla can't load it then go to:
tools\option\advanced\network\settings\ and choose "No proxy" then click OK.
now you refresh the page, what you see?!
of course it occurs to me when i used the anti-proxy and that program changed my settings.
i hope it helps you

Reply
avatar
Anonymous
August 08, 2010 2:31 AM delete

Thank you, thank you, thank you! I had the same problem and couldn't figure out what it was.

Reply
avatar
Anonymous
October 20, 2010 4:50 AM delete

this happen to my laptop i know why because i deleted some
xp file from registry to restore the PC to older point can
help

Reply
avatar
December 23, 2010 10:34 AM delete

thanks a lot
your article was very helpful
thanks again

Reply
avatar
Anonymous
May 20, 2011 5:46 AM delete

Thanks alot, it worked for me

Reply
avatar
February 06, 2012 7:36 AM delete

Thanks for this.
I was also facing the same problem and this article helped me to solve that

Reply
avatar
Anonymous
April 19, 2012 4:12 PM delete

It helped, thanks !

Reply
avatar
Anonymous
May 05, 2012 2:34 PM delete

Thank you very very much....Can't really thanks enough...so I'm going to say thank you again... :)

Reply
avatar
Anonymous
May 15, 2012 2:03 PM delete

thank tou

Reply
avatar

Comments are moderated on this blog

Allowed HTML tags: <b>, <i> and <a>

Comment Like This! and Optimize your blog EmoticonEmoticon